Меню сайта |
|
|
Категории раздела |
|
|
Мини-чат |
|
|
Наш опрос |
|
|
Статистика |
Онлайн всего: 1 Гостей: 1 Пользователей: 0 |
|
Форма входа |
|
|
|
Наукова праця в галузі економики
Сучасні проблеми розвитку підприємств хлібопекарської промисловості
Студент Дюкарев О.І.
Науковий керівник – к.е.н., доцент, Кушнір Т.Б.
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Хліб займає видне місце серед продуктів харчування в Україні і є одним із найпопулярніших продуктів повсякденного споживання населення нашої країни. Проте, за період ринкових перетворень відбулися значні зміни кон’юнктури українського ринку хлібобулочних виробів, у результаті чого склалися певні особливості, що відрізняють цей ринок від ринку інших продовольчих товарів. Ці особливості, а також мінливі фактори зовнішнього середовища, зумовлюють ряд економіко-організаційних проблем розвитку цього ринку на сучасному етапі.
Розв’язання цих проблем може дати великий позитивний ефект як для суб’єктів господарювання галузі, так і для всього населення України.
Актуальність вищевикладених аспектів обумовили вибір теми наукової роботи, її мету, завдання та напрямки дослідження.
Мета роботи – виявлення економіко-організаційних проблем, які виникають під час розвитку і діяльності підприємств хлібопекарської галузі в сучасних умовах.
Для досягнення даної мети були поставлені та вирішені такі основні взаємопов’язані завдання:
- дослідження та систематизація особливостей, властивих українському ринку хлібобулочної продукції;
- розгляд сучасних тенденцій стану та виявлення проблем розвитку підприємств хлібопекарської галузі.
Традиційні технології українських пекарів належать до кращих світових досягнень, а асортимент дозволяє задовольнити будь-який смак всіх груп населення. В той же час можливості для забезпечення потреб населення використовуються недостатньо, що викликає серйозне занепокоєння у спеціалістів. В цілому по Україні промислове виробництво хліба та хлібобулочних виробів скоротилося за останні 13 років майже у 3 рази.
До основних причин спаду виробництва хліба і хлібобулочних виробів відносяться: зменшення споживання хліба і хлібобулочних виробів за рахунок збідніння населення і частково за рахунок раціонального використання хлібних ресурсів; зміни у структурі харчування як наслідок розширення асортименту продукції харчової промисловості; низька купівельна спроможність бюджетних організацій (Міноборони, МВС, СБУ, школи, дитячі заклади, лікарні); нестабільність цінових параметрів борошна; відсутність борошна необхідної якості тощо.
Дані причини призвели до виникнення великої кількість проблем у хлібопекарській галузі, які можуть і повинні бути вирішені.
|
Категория: Мои статьи | Добавил: hugo-borz (31.03.2008)
| Автор: Олег E W
|
Просмотров: 495
| Рейтинг: 1.0/1 |
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи. [ Регистрация | Вход ]
|
|
Поиск |
|
|
Друзья сайта |
| |
|