Hugo-borz™ Суббота-она самая..., 11.01.2025, 13:25
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Категории раздела
Мои статьи [150]

Мини-чат

Наш опрос
Город Кременчуг это...?
Всего ответов: 51

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » Статьи » Мои статьи

Наукова праця в галузі економики
Сучасні проблеми розвитку підприємств хлібопекарської промисловості Студент Дюкарев О.І. Науковий керівник – к.е.н., доцент, Кушнір Т.Б. Харківський державний університет харчування та торгівлі Хліб займає видне місце серед продуктів харчування в Україні і є одним із найпопулярніших продуктів повсякденного споживання населення нашої країни. Проте, за період ринкових перетворень відбулися значні зміни кон’юнктури українського ринку хлібобулочних виробів, у результаті чого склалися певні особливості, що відрізняють цей ринок від ринку інших продовольчих товарів. Ці особливості, а також мінливі фактори зовнішнього середовища, зумовлюють ряд економіко-організаційних проблем розвитку цього ринку на сучасному етапі. Розв’язання цих проблем може дати великий позитивний ефект як для суб’єктів господарювання галузі, так і для всього населення України. Актуальність вищевикладених аспектів обумовили вибір теми наукової роботи, її мету, завдання та напрямки дослідження. Мета роботи – виявлення економіко-організаційних проблем, які виникають під час розвитку і діяльності підприємств хлібопекарської галузі в сучасних умовах. Для досягнення даної мети були поставлені та вирішені такі основні взаємопов’язані завдання: - дослідження та систематизація особливостей, властивих українському ринку хлібобулочної продукції; - розгляд сучасних тенденцій стану та виявлення проблем розвитку підприємств хлібопекарської галузі. Традиційні технології українських пекарів належать до кращих світових досягнень, а асортимент дозволяє задовольнити будь-який смак всіх груп населення. В той же час можливості для забезпечення потреб населення використовуються недостатньо, що викликає серйозне занепокоєння у спеціалістів. В цілому по Україні промислове виробництво хліба та хлібобулочних виробів скоротилося за останні 13 років майже у 3 рази. До основних причин спаду виробництва хліба і хлібобулочних виробів відносяться: зменшення споживання хліба і хлібобулочних виробів за рахунок збідніння населення і частково за рахунок раціонального використання хлібних ресурсів; зміни у структурі харчування як наслідок розширення асортименту продукції харчової промисловості; низька купівельна спроможність бюджетних організацій (Міноборони, МВС, СБУ, школи, дитячі заклади, лікарні); нестабільність цінових параметрів борошна; відсутність борошна необхідної якості тощо. Дані причини призвели до виникнення великої кількість проблем у хлібопекарській галузі, які можуть і повинні бути вирішені.
Категория: Мои статьи | Добавил: hugo-borz (31.03.2008) | Автор: Олег E W
Просмотров: 495 | Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Поиск

Друзья сайта
  •    

  • Copyright MyCorp © 2025